Няма случай, в който Путин, руското или съветското ръководство да нарекат

...
Няма случай, в който Путин, руското или съветското ръководство да нарекат
Коментари Харесай

Христо Грозев: Лично Путин е дал заповедта самолетът на Пригожин да бъде свален


„ Няма случай, в който Путин, съветското или руското ръководство да нарекат някого „ изменник “, и да няма опит за очистване ”.

Този коментар направи проверяващият публицист Христо Грозев по Нова ТВ във връзка взривения над Русия частен аероплан на Евгений Пригожин. Според Грозев персонално Путин е дал заповедта самолетът да бъде свален.



Само преди няколко дни Грозев съобщи, че до края на годината или основателят на частната военна компания „ Вагнер ” ще бъде погубен, или следва нов опит за прелом в Русия.

Това не е екстрасенска дарба. Това е просто следене на съветската история и на това, което ми споделят източници от организацията на Пригожин ”, разяснява проверяващият публицист в „ Здравей, България ”.

Според Грозев занапред ще излизат голям брой версии от съветските пропагандни канали.

„ На този стадий има две версии. Първата е от очевидци, които оповестяват за два гърмежа, тъкмо преди да падне самолетът. Другата версия е, че въпреки всичко е имало заложена бомба на борда. Не изключвам вероятността съветската пропагандна машина през днешния ден да пусне версията, че това е било украинска терористична офанзива. В което няма никакъв смисъл, тъй като, в случай че Украйна можеше да смъкна самолета на Пригожин, щеше да го направи тогава, когато той атакуваше много ефикасно украинските войски ”, сподели още журналистът.

По думите на Христо Грозев президентът на Русия е трябвало да ликвидира шефа на „ Вагнер ”, тъй като ръководи страната, както се ръководи наркомафия.

Ако си главатар на мафията, само че позволиш някой да хвърли ръкавица към твоята власт, без да го унищожаваш по-късно, значи си никой ”, уточни той.

Така той напомни остарелия мафиотския принцип, съгласно който капо ди тути капи от време на време би трябвало да убива и най-близките си, с цел да не наподобява слаб – в случай че вътрешните му врагове усетят, че е слаб, ще унищожават него.

Сега Грозев чака „ по-добър опит за прелом “ от поддръжниците на Пригожин. Той изясни, че най-харесваният военачалник в съветската войска Сергей Суровикин, който беше свален поради благосклонностите си към шефа на „ Вагнер ”, може да подеме сходна самодейност. (Суровикин обаче също е с неразбираема орис сега и има версии, че е в ареста, б.р.)

Разследващият публицист разяснява и тематиката с тримата българи във Англия, упрекнати в шпионаж в интерес на Русия. Появи се информация, че точно Грозев е подал сигнал против тях, само че той изрично отхвърли да го е правил: „ Аз не съм повода да бъдат задържани, не е по мой сигнал ”, съобщи журналистът, който е разгласен за търсене от съветските спецслужби и към този момент живее най-вече в Съединени американски щати.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР